Message Board

Cinemar's Main Lobby Plug-in Gives ability to control HAL from Cinemar's MainLobby Server.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2015, 05:04 PM   #1
bob in canmore
Advanced Member III
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canmore, AB, Canada
Posts: 347
Default How many users?

I have two installations utilizing hybrid HAL/Cinemar systems. Hal is v 6, Main Lobby v 4.

Anyone else?

If so, what level of integration do you have?

Which sytem controls what?

What advantages do you see of each system separately and to the hybrid?

I presently use iPads to control most functions.

bob
bob in canmore is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 12:37 PM   #2
bob in canmore
Advanced Member III
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canmore, AB, Canada
Posts: 347
Default Re: How many users?

I can't be that unique?!?!

Anyone out there?

bob
bob in canmore is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 08:30 PM   #3
bob in canmore
Advanced Member III
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canmore, AB, Canada
Posts: 347
Unhappy Re: How many users?

Man, I feel like the last yeti out here!
bob in canmore is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2016, 08:39 PM   #4
carlh6902
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Olathe, KS
Posts: 79
Default Re: How many users?

Sorry to reply with nothing to add, but I would love to integrate Main Lobby with Hal. I would love to see some sort of a "getting started" write-up to jump start my efforts. Does such a thing exist?

Carl
__________________
"I'm an excellent hardware man, and I don't know why you're smirking. I did not know it was not turned on, I thought that it wasn't working."
carlh6902 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2016, 10:33 AM   #5
DadGoneMad
Advanced Member
 
DadGoneMad's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Katy, TX
Posts: 195
Default Re: How many users?

Yeah, I bought Main Lobby several years ago - was never able to successfully integrate Main Lobby with HAL. I know there was some add-on you had to download and install, but after that the instructions to do anything else related to integration with HAL didn't exist. Frustrating...

But hold the phone!! I've recently seen some of the work that's been going on to completely re-do the HALHomeNet interface, and from what I've seen I'm very impressed! Can't wait until that is released with a version of HAL, it looks very promising from a WAF (Wife Acceptance Factor) - LOL!

Jeff
DadGoneMad is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 09:04 PM   #6
DevenLF
Advanced Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 152
Default Re: How many users?

I used to use this, but I just tried to use the newest hal.dll in MLServer. It loads up and pulls devices okay. However, it does't seem to actually CONTROL anything. Completely unable to turn devices on or off.
DevenLF is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2016, 07:00 AM   #7
TimShriver
Administrator
 
TimShriver's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Laurel, MD
Posts: 1,583
Default Re: How many users?

Hi,

Back in version 6.1.15 we had to update the MLHAL.dll because of a conflict with a 3rd party control that was being used by MLServer. There was never any documentation produced for MLHAL since there were only 5 DIY customers using the dll. I can have one of our techs write up some simple instructions on how to use MLHAL and post it here. You are able to both control and get status with MLHAL. If anyone needs immediate assistance, you can always contact support and they can remote into your system and assist.

Regards,

Tim
__________________
Tim Shriver
Home Automated Living
TimShriver is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.