Home Automated Living Forums

Home Automated Living Forums (https://www.automatedliving.com/forums/index.php)
-   Telephony (https://www.automatedliving.com/forums/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Caller ID - Rings but No Announcement (https://www.automatedliving.com/forums/showthread.php?t=5577)

mustang65 05-14-2015 04:53 PM

Caller ID - Rings but No Announcement
 
6 Attachment(s)
Another Telephone CallerID issue.

I just upgraded to 6.0.39. I can get HAL to give me 2 bursts of tone when I have an incoming call, but it does not announce the name or telephone number. I have it configured to announce, but if you look at the report is shows a false for CallerIDAnnounce.

I have tried entering the telephone numbers with and without the "-" in between the numbers. No change... I believe based on the telephone log that the CallerIDAnnounce and CallerIDAnomymos are not updated in the dB.

I have rebooted about 4 time today, but no change.

Any thoughts,

Don

Mike 05-20-2015 10:44 PM

Re: Caller ID - Rings but No Announcement
 
Don,

It almost looks to me like the modem is not reporting the CID data back to the application. This could be due to incorrect initialization settings for the modem. Can you open the telephone configuration area in HAL and make sure your modem type is selected and hit the Apply button.
Also, much of the telephone configuration settings are now stored in the Windows registry. It looks like you posted pictures of the older settings in the INI file. However, I will have someone on our development team verify that the CID settings are being properly saved and utilized.

-Mike

mustang65 05-27-2015 09:15 AM

Re: Caller ID - Rings but No Announcement
 
Quote:

Originally Posted by Mike (Post 31354)
Don,

It almost looks to me like the modem is not reporting the CID data back to the application. This could be due to incorrect initialization settings for the modem. Can you open the telephone configuration area in HAL and make sure your modem type is selected and hit the Apply button.
Also, much of the telephone configuration settings are now stored in the Windows registry. It looks like you posted pictures of the older settings in the INI file. However, I will have someone on our development team verify that the CID settings are being properly saved and utilized.

-Mike

All the pictures are copied after I completed the upgrade. I noticed one of the last date was sometime in January. I opened the telephone configuration and made sure that HAL had the correct modem and then clicked on Apply. I shut down HAL and rebooted, I opened the telephone configuration and there were no changes from the original copy that I sent you. I compared them line by line. I also made a test call with the same results, two tone bursts and nothing else. The HAL welcome message when restarted plays also.
Thanks
Don


All times are GMT -6. The time now is 06:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
1995-2017 Home Automated Living. All Rights Reserved.